dimarts, 4 de març del 2014

Desenvolupen una membrana per al cor en 3D





Han començat a fabricar membranes 3D, el que significa una gran avanç en les cures de malalties del cor. Según explica l’estudi:

El primer que es fa és la creació d’una fina membrana elástica 3D que té la forma d’un cor. Per a crear-les i aconseguir que tinguen eixa forma (la d’un cor), capturen la forma de l’`organ en el qual la voldran implantar mitjançant tècniques de segmentació òptica. Després, una impresora 3D crea un model sòlid del cor, aquest model serveix per a colocar sobre aquest sistemes ultrafins de sensors electrònics i optoelectrònics que es fabriquen apart i s’integren amb una capa de silicona. Per a col·locar aquests components en un cor real, haurien empleat mètodes molt moderns de tecnologies amb circuits integrats. Aquest sistema també porta un cable fino i flexible que connecta aquesta membrana amb un hardware extern que captura els datos, la provee de energía i permeteix controlar-la.



La segona part de l’estudi consisteix en l’integració d’aquesta membrana en un cor viu. Les dimensions de la membrana són més xicotetes que les del cor perquè es puga adaptar fàcilment al cor. Fins ara, els investigadors han provat la membrana amb cors de conills, però afirmen que es podrIa aplicar als dels humans i inclús a altres òrgans.
Aquestes membranes són els materials principals que formaran en un futur òrgans enterament formats per circuits integrats. Això suposa un gran avanç per a la biotecnologia aplicada a la biomedicina, aquest sistema es podria implantar als malalts crònics i dotar-los aixina d’un implant que funcionaria com un òrgan humà.  A més, es podrien utilitzar per a identificar regions crítiques i que originen arrítmies, isquèmia o insuficiència cardíaca. Malgrat tot això, encara existeixen investigacions pendents com ara el control i la comunicació amb l’exterior des del cor o l’encapsulació dels implants.
En resum, científics de tot el món han desenvolupat unes membranes que proporcionen una interfaç mecànica estable durant els cicles cardíacs normals, aquests dispositius serveixen per a diagnosticar i dissenyar teràpies d’enfermetats cardíaques letals amb alta precisió.

En aquest vídeo es mostra com la membrana funcionaria dins d'un cor d'un humà.



0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.