diumenge, 1 de desembre del 2013

L'unicorn asiàtic desaparegut

Hi ha diverses espècies d'animals en via d'extinció a causa de diferents motius, com la destrucció del seu hàbitat o la caça il.legal. El Saola és un rar boví de les muntanyes Annamitas de Vietnam i Laos que es caracteritza per les seues banyes llargues, esveltes i quasi rectes que acaben en esmolades puntes i que mesuren 50 centímetres. Solen viure en solitari o en xicotets grups de dos o tres.

Aquest rar animal va ser captat al Setembre en una imatge presa per l'organització ambientalista Fons Mundial per a la Naturalesa (World Wildlife Fund) després de quasi deu anys sense tindre notícies sobre el seu parador. Per als naturalistes aquesta fotografia pot ser la més important d'animals salvatges asiàtics de l'última dècada, perquè trobar este esquerp animal és com trobar el sant grial de la natura.

Aquest parent de les vaques va ser descobert per primera vegada en 1992 i va ser vist per última vegada en 1998, encara que segons uns llauradors del lloc, en 2010 van capturar a u, però desgraciadament va morir abans de que els investigadors s'assabentaren. S'estima que hi ha uns pocs centenars, com a màxim, d'ells en llibertat (no hi ha en captivitat). Normalment els caçadors furtius els cacen amb trampes per a cervos per a comerciar-los il.legalment.

L'aparició del Saola és considerada com un moment històric i demostra que els esforços per preservar el seu hàbitat han sigut efectius. Esperem que amb el temps este xicotet animal aconseguisca reproduir-se fins a eixir de la llista d'animals en perill d'extinció.


Noticies relacionades:

1 comentaris :

Anònim ha dit...

M´ha paregut una notícia interesantíssima. Tots ja sabíem que el món està ple d'animals que encara estàn per conéixer malgrat això, tots ens esperàvem que els nous animals que foren descoberts sigueren insectes o alguns altres de tamany reduït. M´ha sorprés que siguera procedent d'Asia així com que fóra parent de les vaques.
Em paréix molt bé que les mesures per mantindre el seu habitat natural hagen tingut efecte liberant així als Saolas d'un perill d'extinció inminent.
També em pareix molt extrany que no s'hagen vist de ningú més fins ara des del 98, el que prova que només hi ha uns quants al món i per tant mereixen el nostre respecte més que altres animals, em referisc a la caça.

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.