diumenge, 1 de desembre del 2013

INDUIR EL CONEIXEMENT A TRAVES DE LES NOVES TECNOLOGIES


      Un equip d’investigació ha estat estudiant mitjançant una màquina de  resonancia magnètica funcional la possibilitat de poder induir coneixements a algú a través de la seua corfa visual mitjançant l’envio de senyals que canvien el patró de la activitat del cervell.

L’experiment funciona de la següent manera: s’implanta un chip al cervell que registren les ones cerebrals que arriben a l’hipocamp, és la porció del cervell que s’encarrega de la memoria a llarg termini. Aquest chip medeix els estímuls que arriben a dos regions del cervell denominades CA1 i CA3, les que controlen el procés d’aprenentatge i memorització de nous coneixements.

El seu autor principal és Takeo Watanabe de la Universitat de Boston ha aclarat que les árees tempranes dels adults són lo suficient plàstiques com per provocar l’aprenentatge perceptiu visual.

No calen medicaments ni estar despert, la persona simplement deu canviar el patró de la activitat cerebral a la de l’objectiu. És una mena d’aprenentatge purament a l’estil de les pel·lícules de ciencia ficció com Màtrix.
                                                                                                              
En resum, aquest mètode pot fer que una persona adquerisca nous coneixemets, habilitats, memoria o la possibilitat de restaurar habilitats o coneixements que hagen sigut danyats per un accident, enfermetat o envelliment, sense que la persona esté conscient del que va aprendre o memoritzar.

NOTICIES RELACIONADES:

VIDEO:


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.