dissabte, 30 de novembre del 2013

Un nou telescopi al espai

Un nou telescopi de rajos X per a explorar l'univers calent i energètic i un avançat detector de ones gravitacionals seràn dos misions científiques fundamentals de la Agencia Europea del Espai (ESA) . Les dos àrees de investigació han rebut l'autorització, després de alguns mesos de selecció entre 32 propostes realitzades per la comunitat científica. El cost de cada una d'aquestes misions està al voltant dels mil millons d'euros.

El telescopi de rajos X s'utilitzara cap al 2028 i el seu objectiu serà respondre a dues preguntes fonamentals: com y perquè es va agregar la materia ordinaria en les galaxies i en els grups de galaxies que vem hui en dia y com creixen i influeixen en el seu entorn els forats negres explica la ESA. Encara que parega que hi ha molt de temps al dacant fins al 2028, es tracta d'una misió molt complexa i l'idea es començar a treballar inmediatament.

Amb un telescopi com Athena, (Telescopi Avançat per a l'Astrofísica d'Altes energíes en valencià), es podrà escuadrinyar l'univers, en busca dels primers forats negres supermasius per a vorels després de creixer.

El detector d'ones gravitacionals anirà a l'espai després, en 2034, y la ESA demanara propostes també en 2014, però mes en davant. L'objectiu serà buscar arrugues en el espai-temps generades per objectes y processos celestes de gran efecte gravitatiu, com la fusió de forats negres, segons diu la teoría de la Relativitat General de Einstein .

Noticia original

Noticies relacionades


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.