dilluns, 11 de novembre del 2013

Les drogues no son bones amigues

Una droga es una substància que s’introdueix a l’organisme humà per diferents procediments, que pot modificar temporalmente la percepció o el sistema nerviós d’una persona i que pot crear adicció. Les drogues s’han usat históricamente com a element recreatiu i també al camp de la farmacologia. L’adicció a una droga és la necessitat imperiosa de consumir una droga en particular regularmente, sense ser capaç de moderar-ne el consum o suprimir-lo. Ve determinada per fenòmens psíquics i físics. Els cuadres d’abstinència sempre presenten aspectos psicològics però també se’n solen trobar de físics que, en el cas d’algunes drogues, poden resultar mortals. Poden controlar-se amb mesures terapèutiques simptomàtiques o substitutives( substàncies amb un efecte semblant que es retiren progressivament). Algunes de les adiccions a drogues més conegudes són el tabaquisme, l’alcoholisme, a amfetamines, a somnífers, a antidepressius, l’adicció a la marihuana, a l’LSD, a l’heroïna, la cocaïna, etc.

Les drogues produeixen canvis físics o psíquics al sistema nerviós central, mitjançant una alteració al funcionament de les neuronas. Aquests canvis solen experimentar-se en una sèrie de sensacions plaents a l’organisme, que sónles que moltes vegades animen a l’usuari a consumir droga. Però, a més, a mesura que es consumeix la droga es produeixen altres tres procesos de manera duradora, que són els que caracteritzen la drogoadicció : la dependència, la tolerància y la adicció.

El procés per deixar les drogues es dur y llarg. Normalment el consumidor opina que pot deixar-lo quan ell vullga, malauradament no es així. El primer pas per deixar aquestes substàncies es admetre que ets un drogoadicte, pareix fácil, però no ho és.
Per desgracia conec a molta gent que consumeix droga, ja siga cocaïna o marihuana, y la majoria d’aquests son gent no molt mes major que jo y aixó ja es dir perquè tinc setge anys. Es molt trist vore a persones que podríen estar jugant a futbol o practicant qualsevol altre esport, sentats en unaplaça fumant-se un “porro”. Per sort,amb ajuda d’altres amics, hem conseguit que alguns dels nostres companys deixen de consumir drogues, i ara són molt més feliços que abans.
No vos faran cap bé amics, les drogues són l’enemic.

Noticies relacionades:
Estudi sobre les drogues en els jovens.

Video:

3 comentaris :

Anònim ha dit...

l'elecció de triar esta notícia entre altres em pareix molt encertada, ja que mai sobra recordar i advertir sobre com poden de perilloses ser les drogues per al nostre organisme. No tan sols les drogues com la marihuana o la cocaïna, també hem de tindre molt atenció amb el consum d'alcohol i d'altres medicaments com per exemple els somnífers, com bé ha dit el meu company, perquè encara que a simple vista et poden ajudar, el seu consum regular actua de la mateixa manera que un altre tipus de droga més reconeguda

Anònim ha dit...

Jo n'estic d'acord amb la meua companya Tania. Es deu d'anar amb molt de compte pel que fa a les drogues perque el seu efecte pot ser imprevisible i inesperat, ja que aquestes actuen d'una forma diferent amb cada persona.

Anònim ha dit...

Personalment m'ha agradat perque és un tema molt extens i està bé argumentat. S'ha d'anar molt en compte amb l'us de les drogues!

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.