dissabte, 30 de novembre del 2013

¿Arribarà el salmó transgènic al nostre plat?


En els últims anys, s'ha parlat molt d'aliments transgènics; les empreses els defenien pels beneficis que aquestos productes genèticament modificats tenien quant a resitència, tamany... Per contra, les organitzacions ecològiques els criticaven per la seua dubtosa qualitat i per la salut del consumidor. Aquestes, s'han fet càrrec d'informar a els consumidors, que també han adoptat posicions al respecte.

Recientment, s'ha parlat del primer animal transgènic: un salmó que creix el doble de ràpid. Tot el mon s'ha sorprés en veure que Canadà ha permés a la empresa AquaBounty Tecnologies que treballe modificant genèticament els ous dels seus salmon.

Aquest procés desenvolupat durant tretze anys d'estudis, consisteix a combinar amb el salmó del atlàntic l'ADN d'altres dues espècies, que influeixen en la velocitat de creixement del salmó a el doble. Aquest projecte AquAdvantage. Hi ha dubtes sobre la seguretat de criar-los en piscifactories al mar, ja que podrien escapar-se i repercutir en la població salvatge de salmons.
El mon sencer espera novetats en aquest tema, tant per la població salvatge de peixos que podria extingir-se, com per la salut de les persones que consumiren el producte.




Noticies relacionades:



Video:



2 comentaris :

Anònim ha dit...

Aquesta notícia m'ha impressionat perquè la cria d'aquest tipus de salmó en certa manera sí que pot ser un perill. Si no prenem les precaucions necessàries, l'experiment se'ls pot eixir de les mans als científics i açò pot arribar a causar grans problemes ecològics que en el futur ens repercutiran. Espere que aquest nou aliment porte amb el temps més coses bones que roïnes.

Anònim ha dit...

En quant a la notícia, està molt bé que ens informem sobre el que en un futur tindrem que menjar.
No estic gens d'acord amb Canadá, no puc entendre com deixa que experimenten amb salmons a piscifactories al mar on es podrien barretjar amb els altres salmons i posar fi a l'espècie de salmons que creixen naturalment, el que seria molt perjudicial per a la nostra salut.
Està comprovat que els aliments transgènics a la llarga són molt roíns per la nostra salut.
A molts països, sobre tot al continent americà, està prohibit fer la distinció entre aliments transgènics i de no transgènics. Malgrat la situació de la població i de moltes organitzacions com Greenpeace, que fan manifestacions al carrer contra l'expansió d'aliments transgènics, les grans multinacionals continuen modificant genèticament els aliments per la simple raó que creixen molt més ràpid amb les característiques més bones que pot tindre eixe aliment i per fer això, modifiquen la seua cadena genètica, fent que els aliments siguen perfectes vist des de l'ambit de la ciència. Però, vist des de l'ambit de la salut qualsevol aliment (hortalisses) i ara qualsevol animal que estiga genèticament modificat, el nostre organisme no l'identifique com a tal i això perjudica la nostra salut.

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.